Kandidaat

U bent uitgenodigd door uw assessmentbureau deel te nemen aan één of meer rollenspelen t.b.v. een assessment of coaching. U bent gevraagd daarvoor een afspraak te maken met de rollenspeler.

Op deze pagina vindt u informatie over het doen van rollenspelen via TASCc rol en het maken van de afspraak.

Met de rode knop 'Afspraak maken' maakt u een afspraak met de rollenspeler. Geef daarbij uw door het assessmentbureau aan u gegeven dossier nummer en één of meer voorkeursdata en -tijden waarop u het rollenspel wil doen.

Mocht u nog vragen hebben, stel ze dan via de email. Dat kan met onze contactpagina of via info@tascc.nl .

Hoe gaat TASCc rol  in z’n werk.

Met rol doe je een rollenspel via de webcam met een professionele assessment acteur/rollenspeler. rol gebruikt hiervoor het video conferencing programma ZOOM.

Het rollenspel wordt opgenomen voor het assessmentbureau. De adviseur van het bureau bekijkt de opname en beoordeelt uw verrichtingen. Voor meer informatie over het assessment en de rollenspellen verwijzen wij u naar uw assessmentbureau. Mocht u bezwaar hebben tegen het opnemen van het rollenspel, dan moet u daarover contact opnemen met uw assessmentbureau.

welke stappen moet u nemen:

 • U maakt een afspraak met de rollenspeler (acteur) over datum en tijd van de uitvoering van het rollenspel.
 • Op de afgesproken tijd ontvang u een e-mail van onze host met inloggegevens van ZOOM voor het rollenspel. Volg de aanwijzingen van ZOOM op. Mogelijk dat de email in uw spambox terecht komt. Hou daar rekening mee. Het kan ook zijn dat u een waarschuwing krijgt voor spam en fishing. Die waarschuwing kunt u negeren; ZOOM en de email zijn veilig.
 • ZOOM heeft een eigen chat functie. Onze host zal u met deze chat benaderen om u verder te helpen en de rollenspelinstructie te geven. Als de voorbereidingstijd is verstreken komt de rollenspeler direct in zijn rol  in beeld. Het rollenspel begint dan meteen. Mocht u tijdens het spel behoefte hebben  aan een time out, dan kan dat. Probeer een time out te vermijden, de rollenspeler zal u zoveel mogelijk ondersteunen in het rollenspel. Overigens kan de rollenspeler ook een time out vragen. Rollenspel met voorbereiding, incluis inloggen, duurt ca. 40 minuten.
 • Na afloop van het rollenspel krijgt u van de host, via de chat, de informatie voor het volgende rollenspel. (wanneer u meerdere rollenspellen gaat uitvoeren) het tweede spel duurt ca. 30 minuten. De videoverbinding blijft tussen de rollenspellen open.
 • Na afloop nog een korte chat met de host, daarna verbreekt deze de videoverbinding. Hiermee is het rollenspel beëindigd. ZOOM zal u mogelijk vragen vaker gebruik te maken van ZOOM. Uiteraard hoeft u dat niet te doen, het is een wervingsbericht van ZOOM dat wij niet kunnen tegenhouden. U kunt eventuele downloads van ZOOM verwijderen.

De rollenspellen, inclusief uw voorbereiding, worden opgenomen en in een beveiligde omgeving opgeslagen. TASCc rol verstrekt de opname alleen aan uw assessmentbureau. Deze download de opname zodat de adviseur uw verrichtingen kan beoordelen. TASCc rol bewaart 4 weken een backup, daarna wordt het verwijderd. Als u de opname wil zien, dan neemt u daarover contact op met uw assessmentbureau. Wij raden u aan daarover vooraf afspraken te maken met het assessmentbureau.

Belangrijk.

Hier enkele tips

 • maak op tijd een afspraak. Uw assessmentbureau heeft aangegeven wanneer de rollenspellen uiterlijk gedaan moeten zijn. Maak de afspraak met de rollenspeler, ruim vóór de einddatum, zodat deze ook beschikbaar is
 • u doet het rollenspel vanaf uw eigen locatie, met uw eigen pc of laptop.(tenzij anders is afgesproken met het assessmentbureau) Een vertrouwde omgeving is wel zo prettig, maar dat vraagt ook wel wat. Het is belangrijk, dat u het rollenspel in alle rust kunt voorbereiden en uitvoeren en dat de opname ervan van zo goed mogelijke kwaliteit is
 • zorg voor een goede webcam en een goed beeldscherm. Een vaste pc is aan te bevelen, een tablet of telefoon echt af te raden. Mocht u een laptop gebruiken, zorg er dan voor dat het beeldscherm op ooghoogte is. Dat geldt overigens ook voor het losse beeldscherm bij uw pc. Ook de geluidskwaliteit moet dik in orde zijn, zowel wat microfoon als boxen betreft
 • zorg voor voldoende licht. Het zou jammer zijn als de adviseur u niet goed kan zien
 • neem voldoende afstand van de webcam, 1 tot 1,5 meter is een goede afstand, waarbij hoofd en handen duidelijk zichtbaar zijn.
 • test uw apparatuur en de opstelling van te voren.

We wensen u veel succes.