Kandidaat

U bent uitgenodigd door uw assessmentbureau deel te nemen aan één of meer rollenspelen en daarvoor een afspraak te maken met de rollenspeler.

Op deze pagina vindt u de nodige informatie hierover.

Met de rode knop 'Afspraak maken' maakt u een afspraak met de rollenspeler. Geef daarbij de naam van uw dossier en één of meer voorkeursdata en -tijden waarop u het rollenspel wil doen.

Hoe gaat TASCc rol  in z’n werk.

Met TASCc rol doe je een rollenspel via de webcam met een professionele assessment acteur/rollenspeler. rol gebruikt hiervoor het video conferencing programma van ZOOM. Het is niet nodig daarvoor iets te downloaden.

Het rollenspel wordt opgenomen voor het assessmentbureau. De adviseur van het bureau bekijkt de opname en beoordeelt uw verrichtingen. Voor vragen over het assessment, de rollenspellen en de opnames kunt u contact opnemen met uw assessmentbureau.

Stap voor stap

 • U maakt een afspraak (met de rode knop op deze pagina) met de rollenspeler (acteur) over datum en tijd van de uitvoering van het rollenspel.
 • Op de afgesproken datum en tijd krijgt u een email met de inloggegevens voor ZOOM en een korte gebruiksinstructie.
 • Zodra u bent ingelogd, wordt de videoverbinding gemaakt. U ziet uzelf en TASCc rol.
 • Er is dan nog alleen mondeling contact voor eventuele vragen en uitleg. U krijgt op uw beeldscherm te informatie over het rollenspel. Daarmee bereidt u zich voor op het rollenspel. Zodra de voorbereidingstijd om is, komt de rollenspeler direct in zijn rol  in beeld. Het rollenspel begint dan meteen. Na het rollenspel een korte nabespreking.
 • Als de rollenspellen zijn gedaan, verbreekt de rollenspeler de verbinding.

 

Belangrijk.

Hier enkele tips

 • maak op tijd een afspraak. Uw assessmentbureau heeft aangegeven wanneer de rollenspellen uiterlijk gedaan moeten zijn. Maak de afspraak met de rollenspeler, ruim vóór de einddatum, zodat deze ook beschikbaar is
 • u doet het rollenspel vanaf uw eigen locatie, met uw eigen pc of laptop (tenzij anders is afgesproken met het assessmentbureau). Een vertrouwde omgeving is wel zo prettig, maar dat vraagt ook wel wat. Het is belangrijk, dat u het rollenspel in alle rust kunt voorbereiden en uitvoeren en dat de opname ervan van zo goed mogelijke kwaliteit is
 • zorg voor een goede webcam en een goed beeldscherm. Een vaste pc is aan te bevelen, een tablet of telefoon echt af te raden. Mocht u een laptop gebruiken, zorg er dan voor dat het beeldscherm op ooghoogte is. Dat geldt overigens ook voor het losse beeldscherm bij uw pc. Ook de geluidskwaliteit moet dik in orde zijn, zowel wat microfoon als boxen betreft
 • zorg voor voldoende licht. Het zou jammer zijn als de adviseur u niet goed kan zien
 • neem voldoende afstand van de webcam, 1 tot 1,5 meter is een goede afstand, waarbij hoofd en handen duidelijk zichtbaar zijn.
 • test uw apparatuur en de opstelling van te voren.

We wensen u veel succes.